Selecteer een pagina
Ieder dispuut heeft een aantal belangrijke documenten en attributen het bij zich dient te hebben op de dagen waar dat nodig is. Het verplaatsen van deze essentiële documenten en attributen gebeurt sinds de lichtingsopdracht van lichting drie via de Valitsa van Exrixi. Lichting drie had de opdracht om een koffer te maken voor het dispuut, waarmee de attributen op elke speciale avond aanwezig konden zijn. De valitsa is ondanks het respectabele formaat niet te zwaar en kan eenvoudig meegenomen worden op de fiets. De Valitsa is het thuis van een aantal attributen van Ekrixi. De vlag bevindt zich in de Valitsa, evenals het Ekrixi Kingsen-kaartspel. Ondanks dat de heren van Ekrixi elke speciale avond bewijzen over een grote dorst naar nitraat te beschikken, wil het wel eens voorkomen dat er nitraat over is na een speciale avond. De overgebleven nitraat gaat dan evenals de overige attributen in de Valitsa. Een tweede funtie van de Valitsa is het vereeuwigen van de volwaardige leden van het dispuut. Leden die hun lichtingsopdracht hebben afgerond, verdienen een plek in de Valitsa. Derhalve staan de namen van de leden van de lichtingen in de deksel van de koffer geschreven. De eerste lichtingen zijn met verf geschreven in een dronken toestand door de niet zo artistieke leden van lichting drie. De overige lichtingen zijn met iets meer zorg en artistieke wijze toegevoegd.