Selecteer een pagina
De overhemden van Ekrixi.
Om onszelf als onafhankelijk dispuut neer te zetten moet er een huisstijl ontwikkeld worden. Aangezien Enschede veel disputen rijk is was het lastig om kleuren te kiezen die nog maar weinig gebruikt werden. Ook werd er gekeken naar wat de leden op dat moment mooi vonden. Felle kleuren werden al snel afgeschreven aangezien het niet het karakter van Ekrixi schets. De voorkeur viel al snel op donker blauw met als contrast kleur wit. Voordat Ekrixi zich als zodanig dispuut onderscheidde werd er nog gesproken over (OBG Ekrixi) het Onafhankelijk Borrel Genootschap. Op dat moment waren Kimon en Evan al bezig met het ontwerpen van het logo. Gezien de betekenis van Ekrixi (Knallen) leek het toepasselijk om een dynamiet staaf als logo te gaan gebruiken. De gekozen kleur combinatie deed denken aan het delfts blauwe thema en hiermee is een snelle schets ontstaan. Helaas was het lastig om het logo een simplistische vorm te geven. Aan de moeder van Evan werd gevraagd of ze haar eigen interpretatie van het logo kon maken. Door de jaren ervaring als kunstenares heeft ze met water verf een schets gemaakt wat resulteerde in de volgende plaatjes. Via de wonderen van de moderne wereld en een beetje photoshop kwam het volgende resultaat tot stand.
De schaduwen in het logo maakte het lastig om een mooie schone afdruk te maken op een overhemd. Zo zijn Kimon en Evan opzoek gegaan naar een methode om de chique te behouden maar de eenvoud te doen terug keren. De bundel dynamiet werd vervangen door een enkele staaf die jullie allemaal ondertussen goed kennen. Met wat knutselwerk werd de lont aangestoken en zo was het meest iconische logo van Enschede een feit geworden. De symbiose van kunst en digitale flexibelheid wordt op een subtiele en elegante wijze weergegeven en het is duidelijk te zien dat de kunstenaars hun hart er hebben ingelegd. Er hoefde alleen nog maar een zoektocht te beginnen naar een drukker die het aandurfde om dit logo te printen. En zo werd de goedkoopste drukker van Enschede gevonden.