Selecteer een pagina

Tussen 10 en 18 juli 2017 heeft dispuut EKPHEH haar eerste lustrumreis gemaakt. Het land van bestemming was uiteraard Griekenland. Een groep van 18 Ekrixianen reisde af naar de geboorteplaats van de democratie, Athene, om daar herenigd te worden met de geëmigreerde oprichter Kimon. Na menig monument te zien en de nodige verkoelende biertjes gedronken te hebben (het was immers 41 graden), reisde de groep na twee dagen zuidwaarts. Twee zeilboten en een zeer gastvriendelijke crew brachten de groep naar de doorgaans ontoegankelijke eilanden, stranden en baaien van de Middelandse zee. Het zwemmen, duiken, snorkelen, zuipen en varen over de vier meter hoge golven trok zelfs de meest grijze en kale oud-lullen van EKPHEH uit de sleur van het burgerleven. Na drie dagen te varen keerden de boten terug naar de haven van Athene, waar de groep direct op de veerboot naar Kreta stapte. Na zeven uur varen bereikte men de havenstad Heraklion, die direct werd verlaten voor een pitoreske villa aan het strand. De eerste nacht op Kreta werd Cherso aangedaan, waar de drank rijkelijk gevloeid heeft en oliepeil werd gecheckt op het strand. Op de derde dag Kreta zorgde een off-road-buggy-safari over de grindpaden van het Kretaanse gebergte voor een ware adrenaline rush. De laatste avond werd in de villa afgesloten in ware EKPHEH-stijl, waar de nitraat rijkelijk vloeide en het tot in de late uurtjes welbehaaglijk bleef.

γεια μας!